VRTIĆ

Predškolska ustanova PU „Playroom“ za pripreme obroka koristi prostorije sopstvene kuhinje koja raspolaže opremom najsavremenijih standarda kontrolisanih NASSAR sistem. Strogo su kontrolisani uslovi dostave i čuvanja namirnica.

Osoblje na čelu sa nuricionistom je edukovano za pripremu obroka prema pravilnicima i normativima ishrane dece predškolskog uzrasta.

Svakodnevno se pripremaju sveži obroci od kvalitetnih namirnica koje se trebuju na nedeljnom nivou i strogo se vodi računa o zastupljenosti svih grupa namirnica u ishrani naših mališana.

Od specifičnosti naše kuhinje iznela bih prvesntveno sveži domaći hleb i peciva koji se mese i peku bez aditiva,kao i poslastice koje svakodnevno iznosimo pred male drugare.

Jelovnik se sastavlja na nedeljnom nivou a uz jelovnike sa redovnom ishranom se paraleno rade jelovnici za decu sa specifičnostima u ishrani.

Tokom školske godine o hrani se rado i priča sa decom,pa tako redovno organizujemo i radionice sa aktivnim učešćem u kojima baš oni glume male kuvare i ripremaju zdrave obroke.